Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Corda Connect: “Extra paar ogen dwaalt door Corda Campus”

17 januari 2021

Pixelvision

In coronatijden hebben ze hun meerwaarde getoond, door bijvoorbeeld automatisch de bezoekers van grote winkels of musea te tellen. Maar ook voordien wist Pixelvision al hoge ogen te gooien, door met cameratechnologie nuttige informatie uit beelden te vissen. Nick Koopmans legt uit waarom zijn groeibedrijf  zich op Corda als een vis in het water voelt.

Een alziend oog, dat data capteert uit videobeelden of foto’s. Dat lijkt science fiction?

“Nee, voor ons is het technologie waar we met ons bedrijf Pixelvision dagelijkse mee bezig zijn”, aldus Nick Koopmans. “We onttrekken data uit afbeeldingen aan de hand van computeralgoritmes, met een focus op het detecteren en volgen van objecten. Met ons product Tally registreren we bijvoorbeeld bezoekersstromen bij retailers of op evenementen. Verder helpen we steden en gemeenten om verkeer in kaart te brengen, zodat ze de nodige aanpassingen kunnen doen aan de infrastructuur. En wat je ook moet weten: we bouwen ook projecten op maat – vooral voor industriële toepassingen. Klanten? Daar droppen we fier wat namen als Nespresso, Petronas, Alcon en zoveel andere.”

Waar worden we op camera vastgelegd als we jullie op Corda komen zoeken?

“Pixelvision heeft een kantoor in Corda A, hét gebouw met alle interessante bedrijven! Wil je eens wat nieuws ontdekken, moet je hier alle deuren eens binnenlopen. Een tip? Bij onze buurman Digiflow3D doen ze aan 3D-printen van gebitten. De moeite!”

Is Pixelvision een vreemde eend in de bijt, of gedij je juist goed in de community?

“De wisselwerking met andere bedrijven op de campus is prima. Er zijn er heel wat waar we zaken mee doen. In twee richtingen. Dat is ook logisch, want door veel mensen te ontmoeten, leer je elkaars portfolio kennen en daar vloeit dan business uit. Ook al staan de ontmoetingen momenteel op een laag pitje door de coronamaatregelen.”

Snak je ook naar een snack of een frisse pint met collega-ondernemers?

“Ja, er valt heel wat verloren tijd in te halen op dat vlak. Ik stel voor dat we een groot festival op de campus organiseren, zodat we ineens veel oude bekenden en nieuwe mensen op korte tijd kunnen ontmoeten.”

Loop je niet stilaan verloren tussen al dat volk als het ‘full house’ is op Corda?

“Nee, voor mij mogen er gerust nog een paar gebouwen bijkomen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. De meest recente gebouwde infrastructuur mag trouwens best gezien worden. Het design van de diverse blokken met het schuine dak spreekt me erg aan. Ik vind het altijd indrukwekkend om op de binnenplaats te zitten en de mensenstromen naar hun werkplekken te aanschouwen. Vooral de mix tussen grote, middelgrote en kleine bedrijven is een meerwaarde die het concept interessant maakt.”

Misschien toch nog een suggestie om dat concept helemaal ‘af’ te maken?

“Het is nu al vrij compleet, met uiteenlopende faciliteiten. Maar goed, een sportzaal mag er van mij toch wel bijkomen.”

 

Pixelvision zien we dus nog niet snel verhuizen?

“Nee. Maar als Corda een soortgelijke campus op een buitenlandse locatie wil bouwen, dan kunnen we daar misschien een bijkomende vestiging openen? We mogen ambitieus zijn, toch? Pixelvision Noord-Amerika, dat klinkt niet slecht, vind ik (lacht).”