Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Corda Campus start met bouw van innovatieve atelierruimtes voor bedrijven

09 maart 2023

De 26 werkateliers worden vanaf januari 2024 in gebruik genomen.

De Hasseltse Corda Campus, een honderd procent dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, is gestart met de afbraak van het achterste deel van het huidige Corda 7 gebouw. Het oude Philipsgebouw gaat plaatsmaken voor nieuwe, duurzame en vernieuwende atelierruimtes die volledig aansluiten bij het DNA van de bedrijvencampus. Het nieuwe gebouw zal bestaan uit functionele werkateliers waar innovatieve bedrijven kunnen sleutelen aan hardware en hoogtechnologische producten. De 26 werkateliers worden vanaf januari 2024 in gebruik genomen.

Het is opnieuw tijd voor vernieuwing op Corda Campus. Een stuk van het oude Philipsgebouw, Corda 7, dat al geruime tijd niet meer in gebruik was omwille van de slechte staat, wordt vervangen door een duurzaam, nieuw gebouw dat past bij de toonaangevende campus. In de 26 werkateliers kan er op de gelijkvloers getest en gesleuteld worden aan hardware, de mezzanine biedt een plek om rustig te werken en zo toch betrokken te blijven in het werkproces op het gelijkvloers.

Werkateliers

De bouw van dit nieuwe Corda 8 gebouw hoort bij het laatste stukje reconversie van Philips naar Corda Campus. “Dit was het laatste gebouw dat aangepakt moest worden vooraleer we verder gaan met de verdere uitbreiding van de site. Met dit nieuwe gebouw komen we ook tegenmoet aan de vraag van innovatieve bedrijven die op zoek zijn naar een multi-inzetbare werkplek om te testen, bouwen en ontwikkelen en dat terwijl ze deel uitmaken van onze dynamische campus community”, zegt Raf Degens, CEO Corda Campus.

“Op woensdag 1 maart zijn wij gestart met de afbraakwerken. Jaraco is trots om te kunnen meewerken aan dit mooi en duurzaam gebouw op deze toonaangevende campus. Een gebouw waarin wij onze sterkten kunnen uitspelen: uitdagingen en wensen detecteren en vertalen naar de uitvoering met als resultaat een functioneel gebouw met een ziel en identiteit” zegt Kris Knaepen, CEO van Jaraco. Het nieuwe gebouw zal gescheiden worden van het huidige Corda 7 gebouw. Een overdekte doorgang brengt Corda 7 en 8 met elkaar in verbinding. De werkateliers krijgen grote raampartijen waardoor er veel daglicht binnenkomt. De omgeving wordt groen aangeplant zodat het aangenaam vertoeven is en het naadloos aansluit met de rest van de campus. Vanaf januari 2024 kunnen de bedrijven er hun intrek nemen.

Meer info?

Heb je interesse en wil je graag meer informatie? Neem dan zeker contact op met Bart via b.linsen@cordacampus.com