Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Toerisme Vlaanderen investeert in hypermoderne, digitale belevingsarena op Corda Campus

26 april 2021

Persbericht

Corda Arena wordt internationale hotspot voor congressen en bedrijfsevents

Hasselt, 26 /04/2021

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert via Toerisme Vlaanderen mee in een hypermoderne digitale arena op Corda Campus. De Corda Arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste en grootste digitale arena van het vasteland. Buiten de hoogtechnologische toepassingen en de multifunctionele indeling van de arena, zal de helft van het volume bestaan uit verhuurbare kantoorunits die bij events kunnen omgetoverd worden tot belevingsvolle skyboxes. De arena zelf heeft een amfitheater-opstelling en biedt plaats aan maximaal 4000 mensen. Het project dat zo’n 32 miljoen euro zal kosten, moet klaar zijn tegen 2024. De Corda Arena, een project van Corda Campus NV,  een dochtervennootschap van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, trok de aandacht van Toerisme Vlaanderen omdat het zorgt voor een geheel nieuwe beleving inzake (bedrijfs)events, nationale congressen en  internationale bijeenkomsten.

Masterplan 1 & 2

Nog maar zes jaar geleden werd de voormalige Philipssite in Hasselt herdoopt tot Corda Campus. Corda Campus is een 100%-dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM. De inhuldiging van het iconische Corda 1-gebouw met haar opvallende architectuur en kenmerkend aflopend groendak, luidde een periode van spectaculaire groei in, zowel qua bezetting als reputatie. Op de Hasseltse technologiecampus werken momenteel 5000 mensen in 250 bedrijven. Daarmee huisvest de campus het grootste aantal technologiebedrijven van het land.

Masterplan 1.0 werd inmiddels succesvol afgerond. Op Corda Campus werd 14 hectare aan gebouwen, parkings en groenzones reeds ontwikkeld. Samen met de internationaal gerenommeerde bureaus – VenhoevenCS en Geosted wordt er momenteel een nieuw masterplan opgesteld dat invulling moet geven aan de resterende negen hectare. In dit masterplan 2.0 wordt vooral gekeken naar een juiste balans tussen kwaliteitsvolle businessaccommodatie, unieke belevingsfaciliteiten en al de elementen die nodig zijn voor een onderscheidende community-werking. De Corda Arena zal de kers op de taart worden van deze ambitieuze plannen.

Corda Arena

De eyecatcher voor het nieuwe masterplan ligt vandaag met de Corda Arena reeds op de tekentafel. Het wordt een hoogtechnologisch gebouw van 60 meter lang en breed en 24 meter hoog. Met die afmetingen zal de arena ongeveer 10.000 m² tellen, dat is vergelijkbaar met het bestaande Corda 1 gebouw.

De Corda Arena wordt uitgerust met de nieuwste streamings- en broadcastingsystemen zodat de hele wereld kan meekijken tijdens de events. Het wordt dé ideale locatie voor grote internationale events en congressen. De arena wordt multifunctioneel ingericht: de helft van de oppervlakte zal worden ingenomen door verhuurbare kantoorunits, die als skyboxes kunnen dienen wanneer er evenementen doorgaan in de arena. De andere helft van de oppervlakte kan benut worden als eventruimte. Naast het evenementiële luik heeft het gebouw dus ook een werk- en kantoorfunctie. Er kunnen maximum 4000 mensen samen het event of spektakel bijwonen, maar de arena wordt zo opgebouwd dat ook kleinere groepen perfect gebruik kunnen maken van de faciliteiten.

In de arena spelen toonaangevende events een belangrijke rol. De faciliteiten en ruimte maken het mogelijk om er onder andere  grote, Europese kampioenschappen in nichesporten zoals esports te laten doorgaan.

De arena krijgt een centrale plaats op de campus: op het vrijstaande perceel naast het bestaande Corda 1 gebouw, vlak naast de iconische watertoren die ook mee geïntegreerd wordt in het toonaangevende project.

‘We zijn klaar voor de volgende stap in het Corda-verhaal’, zegt algemeen directeur Raf Degens. ‘Nieuwe, innovatieve en vooruitstrevende ontwikkelingen zijn essentieel om als bedrijvencampus aantrekkelijk te blijven voor ondernemingen én talent. Onze verschillende kantoorformats in combinatie met de diensten die we aanbieden en onze Corda community, maken nu al het verschil voor bedrijven en werknemers op de site. Met masterplan 2.0 en de Corda Arena willen we nog een stap verder gaan en onze campus verder nationaal en internationaal op de kaart zetten. Gelijkaardige digitale gebouwen zijn er verspreid over de wereld, maar er is geen enkel voorbeeld zoals onze arena bekend in Europa. We willen hiermee onze leiderspositie versterken en zetten dus vol in op een ongeziene digitale belevingsmogelijkheden.’

Relanceplan Toerisme Vlaanderen

Het relanceplan van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir en Toerisme Vlaanderen, maakt van toekomstbestendig congrestoerisme een speerpunt. “Waar steden als Brugge en Gent hun historisch karakter kunnen uitspelen, willen we in Hasselt de kaart trekken van het digitale”, zegt Vlaamse minister van Toerisme Zuhal Demir. “De Corda Arena is de eerste eventlocatie in haar soort en gloednieuw voor België. Dit is next level, met state-of-the-art technologie en een futuristische architectuur binnen en buiten. Vanuit Toerisme Vlaanderen geloven we erg in dit project als visitekaartje voor Limburg. Hiermee zetten we ons internationaal op als belangrijke hotspot in Europa op vlak van congrestoerisme en (inter)nationale congressen en events. Het congrestoerisme maakt in Vlaanderen ongeveer 20 procent van de bezoeken uit. Met deze investering is het mogelijk het congrestoerisme in onze provincie en bij uitbreiding gans Vlaanderen verder op te krikken”.

De kapitaalinvestering wordt op vandaag geraamd op 32 miljoen euro. Een derde van dit bedrag komt uit de investering van Toerisme Vlaanderen. Ongeveer 20 procent van het totale bedrag zal geïnvesteerd worden in technologie en digitale uitrusting van het gebouw. Er zal ook een jaarlijks investeringsbudget voorzien worden om uitrusting en inrichting van het gebouw steeds state-of-the art te houden.

2024

Het project bevindt zich momenteel in de concrete voorbereidingsfase. Tussen de investeringsbeslissing, via vergunningen tot realisatie rekent de campus op een periode van 2,5 en 4 jaar. De ambitie is er om tegen 2024 de arena gerealiseerd te hebben. De heer Steven Vandeput, burgemeester van stad Hasselt, is enthousiast over de toekomstplannen van Corda Campus: “Met de realisatie van deze spraakmakende belevingsarena zetten we Hasselt op de kaart in Vlaanderen en de Euregio. Als stadsbestuur willen we ons verder profileren binnen het evenementen – en zakentoerisme. Dit project past perfect binnen deze strategie. In overleg met Corda Campus zullen onze stadsplanners ervoor zorgen dat dit project ruimtelijk perfect ingepast kan worden op de site.”

 

De Corda Arena –> dit beeld en extra HR beelden op te vragen via g.lemmens@cordacampus.com

Einde persbericht

 

Over Toerisme Vlaanderen

Als officiële organisatie van de Vlaamse overheid verzorgt Toerisme Vlaanderen de promotie van de toeristische bestemming Vlaanderen in het buitenland. Toerisme Vlaanderen wil de positieve kracht van toerisme versterken, zodat Vlaanderen kan bloeien als een innovatieve, inspirerende en kwalitatieve reisbestemming ten bate van de plek, zijn bewoners, ondernemers en bezoekers.

Over Corda Campus

Corda Campus is een toonaangevende techcampus in het centrum van de Euregio. Met 250 bedrijven en 5000 jobs is Corda Campus een gedreven business community en staat ze garant voor sterke synergiën en kruisbestuiving. Corda Campus zet niet alleen in op innovatieve kantoorruimte, maar ook op ervaringen, kennisuitwisseling en beleving. Corda Campus NV is een 100% dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, met als partners POM Limburg en Stad Hasselt. Meer info: www.cordacampus.com

Over LRM

LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. We zorgen voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creëren kunnen groeien. Onze financiële middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem. Voor meer info: www.lrm.be

Meer info:

Stef Gits Woordvoerder, Toerisme Vlaanderen
stef.gits@toerismevlaanderen.be
0486 22 67 95

Goele Lemmens, persverantwoordelijke LRM & Corda Campus
g.lemmens@lrm.be
0474 21 30 87