Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Selecta lanceert zijn baanbrekende Foodies Shop & Go-concept in België

10 maart 2022

Het eerste volledig geautomatiseerde winkelconcept opent zijn deuren op Corda Campus

Cham, Zwitserland, 9 maart 2022: Selecta lanceert zijn nieuwe generatie foodtech-oplossingen in Europa – een modern, volledig geautomatiseerd winkelconcept – op Corda Campus in Hasselt, België. Het gloednieuwe Foodies Shop & Go-concept verkoopt verse voeding en garandeert daarbij een vlotte consumentenervaring met geautomatiseerd betalingsproces. Na het scannen van een krediet- of debetkaart of de gepaste app bij het binnenkomen van de Foodies Shop & Go-winkel, kunnen consumenten hun favoriete voedingsitems kiezen en gewoon naar buiten lopen – zonder tijdrovende check-out of wachten in de rij.

Foodies Shop & Go tilt Selecta’s huidige Foodies-oplossingen voor verse voeding naar een hoger niveau waardoor cateringhoeken op de werkplek op om het even welk moment nog beter kunnen worden afgestemd op de behoeften van de klant. Verena Eberle, Global Project Leader bij Selecta, is overtuigd: “Met het vernieuwende Foodies Shop & Go-concept bieden wij onze consumenten bovenop onze seizoensgebonden en lokale, gezonde en smakelijke producten, een compleet nieuwe ervaring. Van meet af aan was het onze bedoeling om een zo eenvoudig mogelijke verwerking te combineren met maximaal genot.”

“Wij zijn enthousiast over de komst van de Foodies Shop & Go naar onze campus”, vertelt Raf Degens, algemeen directeur van Corda Campus. “We bieden al heel wat extra diensten aan op onze campus en we proberen steeds op een vernieuwende manier in te spelen op de noden en verwachtingen van onze community. We testen hier niet alleen het technologische aspect, maar we betrekken onze community er ook bij door hen te bevragen over het aanbod in de winkel en bij te sturen waar nodig. Dit vernieuwende project, dat we samen met Selecta en onze lokale catering manager uitproberen, maakt werken en wonen op de campus nog aangenamer. Bovendien is deze winkel voor iedereen toegankelijk, of je nu op onze campus werkt, op bezoek bent of in de buurt woont. Iedereen is welkom. En ook dat is helemaal Corda Campus.”

Een vernieuwende mini-shop

Het systeem is gebaseerd op nauwkeurige traceersensoren. Deze herkennen welke producten worden meegenomen, ze volgen de bewegingen van de consument en maken gebruik maken van geavanceerde traceersoftware, terwijl tegelijk privacy en databeveiliging volledig worden beschermd. Het systeem registreert nauwkeurig alle productinformatie terwijl de traceersensor alle bezoekers detecteert om de geselecteerde producten te differentiëren en aan de juiste personen toe te wijzen, zodat elke consument enkel betaalt voor wat hij of zij meeneemt. Een vernieuwende en onbemande voedingswinkel was nog nooit zo veilig, gemakkelijk en smakelijk.

Foodies Shop & Go is niet zomaar een miniwinkel, voor Selecta is het een logische stap om technologische oplossingen naar de voedingsdistributie te brengen. De winkel maakt gebruik van technologie om in te spelen op nieuwe, veranderende consumentenbehoeften, zoals cashless aankopen en 24 uur per dag en 7 dagen per week on-demand beschikbaarheid. Daarbij worden de nieuwste technologische software en op maat gemaakte hardwarecomponenten voor onbemande winkels geïntegreerd. Deze zijn ontwikkeld door het Zweedse bedrijf Instant Systems. Het merk Foodies biedt verse, zeer gevarieerde, trendy en gezonde voedingsproducten en werkt voortdurend aan de verbetering van de impact op het milieu door meer in te zetten op verpakking en afvalbeheer.

“We zijn niet alleen voortdurend op zoek naar kortetermijnoplossingen voor onze klanten, maar we zijn ook geobsedeerd door baanbrekende innovaties binnen alle domeinen. Door het partnerschap met Instant Systems kunnen we ons hoogwaardige en heerlijke voedingsassortiment combineren met de nieuwste technische mogelijkheden die beschikbaar zijn. Dit is wie we zijn en hoe we te werk gaan”, zegt Jan Marck Vrijlandt, Chief Commercial Officer bij Selecta, “want dit is ons doel – ervoor zorgen dat miljoenen mensen zich elke dag fantastisch voelen.” Het Foodies Shop & Go- concept is uitermate geschikt voor plaatsen met een hoge dichtheid op publieke of semi-publieke locaties. De poorten van beperkte hoogte creëren een open, uitnodigende ruimte. Bij Corda Campus is het concept op maat gemaakt met een Foodies hot steam food concept, en een We proudly serve Starbucks™-koffiehoek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dick Deroo

Goele Lemmens, event- en communicatiemanager Corda Campus

Over Selecta Group

Selecta Group, met hoofdkantoor in Zwitserland sinds 1957, is een Food-Technologiebedrijf met een toonaangevend routegebaseerd, zelfbedieningsdistributienetwerk in Europa. Het biedt innovatieve gemaksvoedingsdiensten en koffiemerken van wereldklasse aan op de werkplek en in openbare ruimtes. We zijn actief binnen de sector van de Food & Technologie en we werken voortdurend aan nieuwe innovaties en oplossingen. Dagelijks serveren we premium koffie en dranken, snacks en verse maaltijden aan meer dan 10 miljoen mensen in 16 landen in Europa. Met een jaaromzet van € 1,0 miljard hebben we ons succes te danken aan onze ca. 7.100 hoogopgeleide, toegewijde en gepassioneerde Selecta-medewerkers die zich elke dag inzetten om miljoenen momenten van vreugde te creëren voor onze klanten en hun consumenten. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze manier van zaken doen, gericht op de belangrijkste domeinen waarbinnen we een positief verschil kunnen maken. Ga voor meer informatie naar www.selecta.com.

Over Corda Campus

Corda Campus is een toonaangevende Tech Campus in het centrum van Europa. Met 250 bedrijven en 5.000 arbeidsplaatsen is Corda Campus een gepassioneerde business community die dankzij een dynamisch netwerk garant staat voor sterke synergieën en inspiraties. Corda Campus richt zich niet alleen op innovatieve kantoorruimte, maar ook op ervaringen, kennisuitwisseling en beleving. Corda Campus NV is 100% een dochteronderneming van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, met als partners POM Limburg en de Stad Hasselt.

Meer informatie: www.cordacampus.com.