Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Coronamaatregelen Corda Campus

19 mei 2020

UPDATE dinsdag 19 mei

 • Vanaf maandag 25 mei opent Corda Catering Take Away opnieuw haar deuren. Je kan er elke werkdag tussen 11u en 14u terecht voor dagverse broodjes en enkele warme gerechten. Betalen gebeurt contactoos.
 • De prototypes van de temperatuurmeter (inclusief handgel), gemaakt door Cordabewoner Pixelvision, worden in de week van 18 mei ook in gebruik genomen. Hoe het werkt? Je gaat ervoor staan zodat de stip op je voorhoofd zichtbaar wordt en vervolgens verschijnt je temperatuur op het scherm. Eerst vind je je de meters in Corda-A en Corda 5, vanaf 25 mei verschijnt er ook eentje aan het onthaal in Corda 1.
 • Het onthaal in Corda 1 wordt vanaf 25 mei opnieuw bemand door onze Corda collega’s. Heb je een vraag? Vanaf 25 mei kan je naast je vast contactpunt in Corda 5 ook gewoon opnieuw in het Corda 1 onthaal terecht tussen 7u30 en 18u.
 • De Corda Conference is sinds 11 mei ook weer volledig up and running, uiteraard houden we hier ook rekening met de afstands- en veiligheidsmaatregelen. Een zaal reserveren of meer info kan je verkrijgen via conference@cordacampus.com. We voorzien ook een tijdelijke ‘covidkorting’ van 20 procent extra tot eind juni bij de reservatie van een ruimte in onze Corda Conference.

Update 25 april 2020

Volgend op de beslissingen van de veiligheidsraad van vrijdag 24 april, hebben we ook vanuit Corda Campus extra maatregelen genomen om jullie, onze Cordabewoners, op een zo veilig mogelijke manier te kunnen ontvangen op onze campus. De extra voorzorgen die genomen werden, zijn van toepassing voor de algemene, gemeenschappelijke delen (liften, onthalen, trappenhal,..) en de Corda Conference en dus niet voor je eigen kantoorruimte. We rekenen op jullie ondernemende geesten om ook binnen je eigen kantoorruimte voldoende maatregelen te nemen zodat jullie werknemers ten allen tijden in een veilige en hygiënische werkomgeving aan de slag kunnen.

Onderstaande acties treden in werking vanaf maandag 4 mei.

Maatregelen algemene, gemeenschappelijke campusdelen:

 • Aan de in-en uitgangen van de gebouwen vind je handgels terug. We voorzien ook duidelijke communicatie wat betreft een aangepaste circulatieflow aan de in-en uitgangen van de gebouwen (de persoon die binnenkomt heeft voorrang op degene die buitengaat), de trappenhal (de persoon die naar beneden komt heeft voorrang op degene die naar boven gaat) en bij het gebruik van liften (maximaal 2 personen) sta je rug aan rug. Waar mogelijk worden deuren open gezet.
 • Het onthaal van Corda 5 blijft voorlopig ons hoofdonthaal (in combinatie met het depot om je pakjes af te halen) en is elke werkdag open van 8u30 tot 17u. Bovendien voorzien we ook aan het onthaal van Corda 1, Corda 5 en in Corda-A een innovatief systeem dat je temperatuur meet. LET OP: dit is een indicatie, geen exacte wetenschap. Voel je je niet goed, raadpleeg dan dadelijk je huisarts.
 • We voorzien voldoende communicatie reminders om de afstand te bewaren (stickers op de grond, staanders op tafels, affiches in de liften, toiletten…): houd dus steeds 1,5 meter afstand zowel binnen als buiten.
 • De algemene poets in de centrale gebouwen en ruimtes gebeurt waar nodig en wordt aangepast aan de situatie week per week. Aan de poetsploegen werd bovendien gevraagd om met extra zorg en oog voor veiligheid en hygiëne hun taken uit te voeren. De liftknoppen, trapleuningen en deurklinken worden op regelmatige basis ontsmet gedurende de dag.
 • We vragen om de silentbooths in Corda-A en de INCubator enkel individueel te gebruiken en voor maximaal één uur. We voorzien hier ontsmettingssprays en vragen om deze sprays actief te gebruiken zodra je klaar bent met werken in de booth.
 • Vanaf 4 mei starten we ook het standaardregime terug op wat betreft de HVAC (verluchting, koeling en verwarming) van de gebouwen en kantoren.
 • De Corda Catering blijft gesloten tot en met 8 mei. Hierna bekijken we week per week of er een mogelijkheid is om de Corda Latte / Cuisine eventueel open te stellen voor afhaalmaaltijden

Maatregelen betreffende het gebruik van mondmaskers:

 • Corda-medewerkers zullen een mondmasker dragen.
 • Vanuit de campus voorzien we geen mondmaskers voor bewoners. Uiteraard is elk bedrijf vrij om mondmaskers te voorzien voor zijn eigen werknemers. We bekijken de optie om dit in de toekomst alternatief aan te bieden eventueel in de vorm van en mondmaskerautomaat.

Maatregelen Corda Conference:

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen we ook je aandacht voor volgende maatregelen en aanpassingen in de Corda Conference:

De Corda Conference blijft gesloten tot en met 8 mei: vanaf 11 mei kunnen er opnieuw reservaties gebeuren, voor meetings of om tegenmoet te komen aan bedrijven die binnen hun eigen kantoorruimtes de social distancing regel niet kunnen waarborgen – zij kunnen in onze Corda Conference terecht mits strikte opvolging van volgende maatregelen.

 • Om voldoende afstand te kunnen bewaren, werd de zaalcapaciteit gehalveerd – we voorzien een aangepast prijstarief.
 • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in het centrale gedeelte.
 • Voor elke meeting worden de vergaderzalen grondig onder handen genomen om een hygiënische en propere werkplek te garanderen.
 • De balie van de Corda Conference is uitgerust met plexiglas zodat het contact met onze medewerkers veilig verloopt.

Maatregelen pakjesdienst ‘Depot’ Corda 5:

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen we ook je aandacht voor volgende maatregelen en aanpassingen in het Depot:

 • Je kan nog steeds pakjes afhalen tussen 8u30 en 17u.
 • De pakjes worden op een tafel geplaatst om fysiek contact te vermijden.
 • Aftekenen is niet nodig omwille van hygiënische redenen.

We rekenen op jullie medewerking en verantwoordelijkheid om een zo veilig mogelijke werkomgeving te creëren. Samen kunnen we dit virus verslaan. Let’s do this!

Zit je met een vraag? Neem gerust contact op met het Cordateam. We helpen jullie graag verder.

Blijf veilig en gezond.