Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Corda Games

10 juni 2024

Ben jij een kampioen in het spikeballen of ben je de Kubb koning? Daag je collega's uit voor de Corda zeskamp en ontdek onze nieuwe games.

Spikeball

Spelregels

Spikeball speel je met twee teams van twee personen. Bij de opslag wordt de bal van het ene team naar het andere gespeeld via de trampoline. De teams staan bij de opslag elk aan hun eigen kant van de trampoline. Na de opslag mogen ze 360° vrij bewegen. Zijn er twee foutieve opslagen? Dan krijgt het andere team een punt.

Na maximaal drie passen moet de bal via de trampoline naar het andere team geslagen worden. Lukt dit niet? Valt de bal op de grond? Raakt de bal de rand? Of stuitert deze twee keer in de trampoline? Dan krijgt het andere team een punt. Het eerste team dat met twee punten verschil 11, 15 of 21 punten haalt, heeft gewonnen.

Set-up

Spikeball bestaan uit een trampoline en één bal. Klik de voetjes van de trampoline volledig in de randstukken. Let op de haakjes van de rand moeten naar de grond wijzen. Leg vervolgens het net over het kader en bevestig deze achter de haakjes bij de voetjes. Span het vervolgens aan bij de rest van de haakjes zodat de bal overal op het net even hoog stuitert.

Extra
 • Je mag niet twee keer na elkaar slaan. Je moet altijd naar je teamgenoot passen.
 • Je mag de bal raken met elk onderdeel van je lichaam, maar niet met twee handen tegelijk.
 • Je mag de bal enkel slaan, niet vangen of gooien.

Kan Jam

Spelregels

Kan jam speel je met twee teams van twee personen. Achter elke emmer staat één persoon van hetzelfde team. Als de spelers een keer gegooid en geslagen hebben, wordt er van team gewisseld. Het team dat als eerste juist 21 punten heeft, of de disk in de sleuf kan gooien, wint.

Er zijn drie mogelijkheden om punten te scoren:

 • DINGER | 1 punt: De speler gooit de disk en de andere speler slaat deze tegen de emmer.
 • DEUCE | 2 punten: De speler gooit de disk rechtstreeks tegen de bucket.
 • BUCKET | 3 punten: De speler gooit de disk en de andere speler slaat deze in de emmer.
Set-up

Kan Jam bestaat uit twee emmers en één disk. Om de emmer in elkaar te steken, doe je de uiteinden van de lipjes in de openingen. Steek de lipjes van buiten naar binnen in de container.

Extra
 • Je moet altijd achter de bucket staan om te gooien.
 • Je mag de disk niet vangen of twee keer raken.
 • Als de disk eerst de grond raakt is het punt ongeldig.
 • Elk team moet evenveel rondes gespeeld hebben. Is er een gelijkstand. Dan bepalen de punten van de extra ronde de winnaar.

Kubb

Spelregels

Om te bepalen welk team mag beginnen, gooi je een baton naar de koning. Het team dat het dichtst bij de koning ligt, mag starten. Om de beurt moeten de teams proberen om vanaf de baseline elkaars Kubb’s om te gooien. Als team A een Kubb omgooit van team B wordt dit een extra Kubb dat team B moet omverwerpen.

Team B moet deze Kub op de speelhelft van team A gooien en op die plek rechtzetten. Het is heel belangrijk om eerst alle Kubb’s die op het veld staan weg te spelen en later pas de Kubb’s op de baseline. Als er veldkubbs blijven staan mag team A gooien vanaf de Kubb die het dichtst bij de koning staat. Als alle Kubb’s weg zijn moet je vanaf de baseline de koning omvergooien en heb je gewonnen.

Set-up

Kubb bestaat uit één koning, 10 kubbs en zes batons. Het spel wordt op een rechthoekig speelveld gespeeld van acht meter op vijf meter. Bij elk team staan er vijf kubbs op een afstand van één meter. De koning staat in het midden van het speelveld.

Extra
 • De baton moet onderhands en verticaal gegooid worden. Horizontale worpen zijn ongeldig.
 • Als de koning wordt omgegooid voordat alle kubbs weg zijn, dan heb je automatisch verloren.
 • Bij een toernooi gooit het eerste team met twee batons, het andere team gooit daarna met vier en vervolgens wordt de rest van het spel met zes batons gespeeld.

Darts

Spelregels

Om te bepalen wie er mag beginnen, gooien beide speler een pijltje naar de bullseye. De speler die er het dichtst bij is mag beginnen. Bij darts moet je punten scoren om zo je score van 301 of 501 naar 0 te halen. Je mag telkens drie pijltjes gooien. Om te winnen, moet je exact 0 halen en moet je laatste worp in de ring van dubbele punten zitten. Moet je bijvoorbeeld nog 20 punten en gooi je in de dubbele 15. Dan behoud je de 20 punten.

Afhankelijk van de plek waar je pijltje belandt behaal je de punten die bovenaan staan in de zwarte cirkel, het dubbel of het driedubbel.

Set-up

Darts bestaat uit één dartsbord en zes pijltjes. Darten doe je vanaf de oche (werplijn). Deze is 2,37 meter van het dartsbord.

Extra
 • Een pijltje dat uit het bord valt mag niet opnieuw gegooid worden en is geen punten waard.
 • Een pijltje dat eerst een obstakel raakt voor het in het bord vliegt is ongeldig.
 • Bij een spelletje 301 mag je pas punten aftrekken wanneer je in de cirkel van de dubbele punten gooit.

Petanque

Spelregels:

Wie mag beginnen, wordt door het lot bepaald. (Kop of munt) De eerste speler van het winnende team bepaalt de plek vanwaar er gegooid wordt. Hij/zij gooit de jack en de eerste bal. Daarna mag team B een bal gooien. Het team dat de bal het dichtst bij de jack gooit, krijgt één punt.

Vervolgens mag het andere team blijven gooien tot de bal dichter bij de jack ligt dan het andere team. Lukt het? Dan krijgen ze ook één punt en mag het andere team gooien tot ze dichter liggen. Lukt het niet en zijn alle ballen op, dan mag het andere team alle ballen opspelen. Als alle ballen op het veld liggen, worden er opnieuw punten geteld. Elke bal die dichter bij de jack ligt dan de dichtste bal van het andere team telt als één punt. Het team dat als eerste 13 punten heeft, wint!

Set-up

Petanque bestaat uit een speelveld van vier meter op 15 meter, 12 petanque ballen en één jack. Elk team bestaat uit minimum één en maximum drie spelers.

Extra
 • Afhankelijk van het aantal teamleden krijgen de spelers twee of drie ballen.
  • één speler: drie ballen
  • twee spelers: drie ballen
  • drie spelers: twee ballen
 • De jack moet tussen de 6-10 meter liggen.

 

Cornhole

Spelregels:

Cornhole speel je met twee teams van één tot twee personen. Het doel van cornhole is om de zakjes op het bord (één punt) of in het gat (drie punten) te gooien. Elk team mag om de beurt een zakje naar het bord gooien. De punten worden pas geteld als alle zakjes zijn gegooid. Heeft het andere team je zakje van het bord gegooid? Dan is deze geen punt meer waard.

Om de score van de ronde te bepalen moet je het verschil maken van de teams. Stel dat team A drie punten heeft gescoord en team B twee punten dan heeft team A een score van één punt en team B nul punten. De winnaar is het team dat als eerste 21 punten haalt.

Set-up

Cornhole bestaat uit één bord en acht zakjes. Het bord staat op acht meter afstand van de teams.

Extra
 • Het team dat als laatste een punt heeft gescoord mag als eerste gooien, ook als dit team voorstaat.
 • Als team A het zakje van team B door het gat gooit. Dan telt dit als drie punten voor team B.
 • Als het zakje eerst de grond raakt en dan erop stuitert telt deze niet mee en moet deze van het bord verwijderd worden.
Je kan de spelletjes gratis afhalen in Corda 5.