Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Corda Connect: McCoy & Partners

06 juli 2021

'We voelen ons helemaal thuis in de Corda Community'

Al 5 jaar bevindt McCoy & Partners zich op de Corda Campus. “Hoe minder volk je van ons tegenkomt, hoe beter”, zegt Ruben Winters, die het Belgische team van de internationale SAP-consultants aanstuurt. “Als hier niemand op kantoor is, wil dat zeggen dat iedereen druk in de weer is bij onze klanten. En toch voelen we ons een deel van de grote Corda-community.”

McCoy & Partners, dat klinkt als een Schots advocatenbureau. Maar dat is het niet?

“Nee, we zijn SAP-consultants die projecten implementeren bij onze klanten. Onze filosofie is erg eenvoudig: we focussen maximaal op onze mensen en op onze klanten. Als we die 2 groepen goed verzorgen, volgt de rest vanzelf. Deze visie houdt tevens in dat we voor alle andere onderdelen samenwerken met professionals in hun vakdomein, zoals marketing, administratie of finance. Een strategie die werkt, want ons bedrijf groeit als kool.”

Waarom worden de Belgische activiteiten vanuit Hasselt aangestuurd?

“We zochten naar een centrale locatie tussen Brussel, Antwerpen en het hoofdkantoor van onze organisatie in Eindhoven. Corda Campus heeft dan de ideale ligging. Ik ben bovendien van Pelt, dus dat ik in Limburg kon blijven, was mooi meegenomen.”

Wie jullie bedrijf op de campus wil volgen, moet snel zijn…

“We zijn inderdaad al een aantal keren verhuisd, een gevolg van de flexibiliteit die hier wordt aangeboden. We zijn gestart met 1 flexplek in de Corda INCubator, snel gevolgd door een vast kantoor met enkele medewerkers. Maar door de aanhoudende groei was een veel grotere locatie nodig. Die hebben we nu gevonden in Corda A. Niet dat we bij alle buren de deur platlopen, maar we vinden het toch fijn om zoveel ondernemerschap rondom ons te zien. Indien de opportuniteit zich voordoet, zullen we zeker zakelijk beroep doen op hun diensten. En ik hoop andersom ook…”

Een kwestie van geven en nemen?

“Ja. We zijn wel degelijk een onderdeel van de community die zich hier heeft gevormd. Vandaar dat we steeds om ons heen kijken om bij de directe buren goederen en diensten in te kopen. Kijk bijvoorbeeld naar de levensgrote foto’s waarmee we onze wanden hebben bekleed. Allemaal ‘Made in Corda’…”

Waarom huren jullie een kantoor als het toch de bedoeling is om iedereen uit te sturen?

“Collega’s die niet aan een detacheringsopdracht bezig zijn, komen graag eens naar hier om voeling met de organisatie te houden. Corda is een soort thuisbasis. Want hoezeer we ook willen dat iedereen bij de klanten aan de slag is, de échte sfeer en de bedrijfscultuur worden gevormd op momenten dat het team samenkomt. In coronatijden was dat wat moeilijker, maar we pikken de draad snel terug op. Dit zowel om de groepsgeest aan te wakkeren, als puur uit praktische overwegingen, bijvoorbeeld om opleidingen te organiseren. Met onze McAdemy investeren we in kennisontwikkeling van onze mensen, zowel fysiek als online. Zelfs (potentiële) klanten en partners kunnen van dit leerplatform gebruik maken.”

En dan komen de meetingrooms van Corda goed van pas…

“Ja, we maken veel gebruik van de infrastructuur die hier aanwezig is. De grote variatie en beschikbaarheid laat toe dat je de eigen ruimtes kunt beperken, en opschalen wanneer nodig. Heel handig. Trouwens, ook de Corda Bar en het Cordaat is infrastructuur die we regelmatig frequenteren, hoor…)

Waar mogen ze voor jou een tweede Corda bouwen voor het geval McCoy & Partners elders uitbreiding zoekt?

“Het campusconcept past overal. Als ik naar onszelf kijk, doe dan maar Brussel. Van daar kunnen we elke uithoek van het land veroveren. Al betwijfel ik of het zo gezellig kan zijn als hier in Hasselt…”