Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Corda Connect: LinkedCar

12 april 2021

“Elke dag passeren langs de barbier: dat geeft charme aan Corda”

Op het kruispunt van hippe sectoren als IT en mobiliteit bevindt zich LinkedCar, een eigentijdse start-up die via het het acceleratorprogramma startit@KBC een spot op Corda Campus heeft bemachtigd. Voor CEO Mario Schraepen is dat de ideale uitvalsbasis om Limburg, Barcelona én Silicon Valley te gaan veroveren…

De naam van jullie bedrijf is een knipoog naar LinkedIn. Waar zit de gelijkenis?

“Zoals een profiel op LinkedIn alle data van een persoon bevat, groeperen wij op ons beveiligd platform alle data van een voertuig, zoals een auto of e-bike. En net zoals LinkedIn de gegevens gaat verspreiden en gebruiken in een netwerk, deelt LinkedCar de beveiligde gegevens van de ‘driver’ met partijen als dealers, verzekeraars, pechdiensten, lease-bedrijven, enzovoort. Een informatieve uitwisseling van data, waar alle partijen hun voordeel mee doen.”

Als innovatief bedrijf moeten jullie zich thuisvoelen op Corda?

“Ja, hier hangt de sfeer die we als jonge, dynamische start-up nodig hebben. Noem het een soort ‘Silicon Valley-ambiance’: een bruisende plek, waar heel veel ondernemers samenkomen, en allemaal bezig zijn met de ‘next big thing’. Je wordt er constant geprikkeld, en er heerst een ontzettende leuke sfeer in de bars.  Super aangenaam!”

Als de bars niet open zijn, waar kunnen we LinkedCar dan aantreffen?

“We hebben ons genesteld tussen de andere bedrijven die via het programma startit@KBC worden ondersteund. Wil je ons komen bezoeken, dan moet je onder meer via de Corda-barbier passeren. Dat vind ik nu net zo leuk aan deze campus: de combinatie tussen diverse diensten, producten en faciliteiten creëert de eigenheid en charme van deze werkplek.”

Heb je al de kans gehad om te ‘buurten’ met andere bewoners?

“Er zijn inderdaad een aantal andere SAAS-bedrijfjes waar we regelmatig mee overleggen. Dat is handig en nuttig, omdat we hetzelfde groeiparcours bewandelen. Wij vinden het erg leerrijk om iets op te steken van collega-ondernemers. Als straks de netwerk-activiteiten op de campus hervatten, staan we zeker op de eerste rij. En mogelijk leiden al die contacten later ook tot zakelijke opportuniteiten. Wie weet…”

Met wie wil je op zo’n evenement wel eens een potje nootjes delen?

“Ik heb veel bewondering voor de mannen van Ugentec, bijvoorbeeld. Het is fenomenaal hoe ze van nul hun idee hebben kunnen uitbouwen tot een wereldspeler. Ook Fibricheck is een Limburgse parel om trots op te zijn.  Voor ondernemers die erin slagen om vanaf een wit blad papier, een spectaculair groeiproces af te leggen, heb ik het diepste respect.”

Heb je ondanks de lockdowns alle faciliteiten op Corda al kunnen verkennen?

“Nee, dat is er nog niet van gekomen. De nieuwe interactieve tv-studio’s die er zopas zijn bijgekomen, interesseren me wel. Daar moet ik zeker binnenkort eens een kijkje gaan nemen. En er is vast nog meer om te ontdekken, want de campus loopt hier aardig vol.”

Waar zou je zelf nog werk van willen maken?

“Als ik mijn fantasie de vrije loop laat: een maandelijkse gathering op de open plek tussen de verschillende gebouwen, waar dan een DJ voor ambiance zorgt, een frietkraam ter beschikking staat, en alle medewerkers van de bedrijven elkaar informeel leren kennen. Zoiets kan het samenhorigheidsgevoel op de campus alleen maar vergroten.”

Naar welke stad zou je dat idee en de volgende vestiging van LinkedCar willen exporteren?

“Ik ben superfan van Barcelona, maar Berlijn is ook top. :)”