Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Corda Connect: ‘In hetzelfde Cordadorp wonen schept meteen een band’

27 november 2020

Umital

Als er één plek op aarde is waar de digitale transformatie zichtbaar aanwezig is, denken we direct aan Corda Campus. En voor wie hier nog niet helemaal in mee is, zijn er Cordabewoners die met plezier een handje toesteken. Zoals Umital, het jonge bedrijf van Eline Grouwels en Elke Struys dat via adviesverlening en training de bakens probeert te verzetten.

Umital. Het klinkt als een staalfabriek in een Oostblokland…

“Nee, we zitten in een totaal andere periode en tijdsgeest”, lacht Eline Grouwels. “Wat we doen is bedrijven te helpen om de productiviteit en het engagement van hun werknemers te verhogen. En dan kunnen we niet buiten de digitale processen, die daar een enorme impact op hebben, maar nog niet overal goed ingeburgerd zijn. Met adviesverlening en training geven we inzicht in wat digitale transformatie precies inhoudt en dat op een ervaringsgerichte manier. Zo hebben we een business game ontwikkeld, dat zowel digitaal als fysiek kan gespeeld worden. Hybride is de toekomst. Managers helpen om hun medewerkers daar in mee te krijgen, is een mooi voorbeeld van wat we doen.”

Waar bevindt zich precies de bubbel van jullie bedrijf?
“Wij zijn gevestigd op de incubator. Wie op weg is naar  ons kantoor, komt ook Raw Stadia tegen, een bedrijf dat de impact van de grasmat op de prestaties  van sporters meet. Spring zeker daar ook een keertje binnen voor inspiratie over innovatief ondernemerschap!”

Buiten het feit dat je naar Corda kunt carpoolen met je echtgenoot (Jonas Coenen van Maecenas Group), moeten er nog redenen zijn waarom jullie zich hier hebben gevestigd?

“Vooral omdat zich hier heel wat technologiebedrijven bevinden. Van start-ups tot scale-ups zoals Ugentec, of grote bedrijven zoals Cegeka. Wij kwamen er in feite terecht omdat we geselecteerd werden door het startersprogramma van Startit@KBC.

Kan je spreken van een hechte ‘community’? Met wie doe je zoal zaken hier?

“Zeker. We hebben bijvoorbeeld nauwe contacten met Deltablue, Cegeka, UXPRO, Selligent, Dillen Business Innovations, Gevers, Print Simple, PXL… Nu ik er over nadenk zijn dat er dus best genoeg! Veel is afhankelijk van je eigen ingesteldheid. Ik ervaar meestal een erg open houding en het schept meteen een band als je in hetzelfde dorp als Corda woont…

Nog bedrijven op je wishlist om eens kennis mee te maken?

“Ja, met het management van Eurofins zou ik wel eens een wijntje willen drinken. Dit bedrijf zet namelijk al heel sterk in op de ontwikkeling van hun medewerkers. Het lijkt me interessant om hun visie op digitale transformatie en samenwerking in de toekomst te leren kennen.”

Loop je zelf veel rond op de campus? Van welke faciliteiten maak je gebruik?

“Ja, je kunt ons vaak terugvinden in de vergaderzalen van de incubator en in de kleinere meeting rooms. Zo hebben we bij de verbouwingen aan Marc Beenders gesuggereerd om een ruimte te creeëren waar we gemakkelijk filmpjes kunnen opnemen. Heel wat marketing gebeurt digitaal. De opnamestudio is er effectief gekomen, en vele start-ups maken daar nu gebruik van. Qua activiteiten vind ik vooral de Corda Keynotes en de receptie achteraf een uitstekende gelegenheid om ook andere bedrijven te ontmoeten. Je leert zelf vaak iets bij door de topsprekers die men uitnodigt, en achteraf kan je er nog over nakaarten met andere bezoekers. Dergelijke initiatieven bevorderen de interactie. Hopelijk kan dit na de hele coronaperiode snel weer hervat worden!”

Wat zijn jouw lievelingsplekjes tussen de scheve torens door?

“De uitbreidingen zijn zeker positief, al staat de parking staat nu wel goed vol in normale omstandigheden… Wat wel duidelijk is geworden in coronatijden: neem de horeca weg en de interactie vermindert ook. Het Cordaat bijvoorbeeld is een echte aanwinst voor de campus. Je kan er altijd terecht voor een zakenlunch met een top interieur en lekker eten. Terwijl de week afsluiten met het team net de Corda Bar de plek bij uitstek is. Met een DJ en happy hour is ook dat een plek waar je andere bedrijven kan ontmoeten. Aanrader!

Wat mis je nog in de omgeving? Enkele goede tips?

“Ik zou op de campus zelf zoveel mogelijk complementaire diensten en producten aanbieden, bij voorkeur van startende bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een winkel met kantoormateriaal of een kleine supermarkt.  Heel stom misschien, maar voor postzegels zou dat zeer handig zijn. Ook het stimuleren van alternatieve vervoersmiddelen door gespecialiseerde verhuurmaatschappijen – denk aan Blue Bike-  lijkt me nog een surplus voor de campus. En als het budget helemaal ongelimiteerd is: gezien remote werken lang niet zal verdwijnen, zouden kantoren de ontmoetingsplaats bij uitstek moeten zijn. Geen klassieke kantoren meer dus, maar grotere ruimtes waar ook plaats is voor ontspanning. Allemaal voorzien van de juiste infrastructuur, waardoor ook collega’s die remote werken, kunnen inbellen.  En dat zonder dat de huurprijs omhoog gaat ;-).”