Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Corda Connect: “Ideale omgeving om indruk te maken op je bezoekers”

10 september 2020

Trendminer

Met de groei van de Corda Campus heeft TrendMiner een gelijkaardige metamorfose doorgemaakt. Het softwarebedrijf heeft inmiddels een hele verdieping van Corda 2 ingepalmd. CTO Thomas Dhollander en Managing Director Joan van de Wetering zijn heel enthousiast over hun werkplek. Al hebben ze ook nog wel enkele suggesties om Corda Campus nog uit te breiden met ‘nice to have’s’…

Een TrendMiner, is dat de trendy versie van de Limburgse mijnwerker?

“De overeenkomst met mijnwerkers is dat wij ook in een groot geheel gaan speuren naar iets waardevol en dat naar boven brengen”, aldus het duo. “TrendMiner is een softwareplatform, bestemd voor ingenieurs, productiemanagers en operatoren van grote productiebedrijven zoals Total of BASF. Ze kunnen hiermee interessante patronen zoeken in grote hoeveelheden gegevens die door sensoren in de fabriek verzameld worden. Op basis van de resultaten kunnen ze aanbevelingen doen of waarschuwingen geven. Het doel is dat de klanten door onze software efficiënter, goedkoper of energiezuiniger gaan produceren.”

En dat loopt aardig?

“We tellen intussen meer dan 100 klanten in 20 landen en verwerken gegevens van vele tientallen miljoenen sensoren in meer dan 500 fabrieken. Dus: ja. Aangezien TrendMiner zich situeert in de snelgroeiende markt van het industriële Internet of Things, surfen we mee op die golf en zijn de vooruitzichten voor verdere groei uitstekend.”

Welke ondergrondse gangen moeten we doorkruisen om TrendMiner te vinden?

“We hebben de hele bovenste verdieping ingepalmd van het nieuwe Corda 2-gebouw. Samen met interieurbedrijf Belisia uit Bilzen hebben we de ruimte getransformeerd tot een supermooi, ruim en licht kantoor in echte Silicon Valley-stijl. Inclusief terras, eigen keuken, maar ook een playstation en dartsbord om met de collega’s even te ontspannen. Dit is ons hoofdkantoor, waar zowat 70 van de 100 medewerkers hun uitvalsbasis hebben.”

Weet je nog waarom je destijds voor de campus hebt gekozen?

“Ja, omdat LRM ons dat heeft voorgesteld (lachen allebei). Corda Campus was toen nog in volle opbouw, maar als start-up waren er al vele mogelijkheden. Intussen is het aanbod nog veel completer geworden, met verschillende catering-opties, het conferentiecenter, de pakjesservice, leuke keynote-events, enzovoort.  Al deze faciliteiten samen maken Corda tot de ideale omgeving voor ambitieuze start- en scale-ups. Dat weten we uit eigen ervaring. De campus heeft bovendien een mooie uitstraling, zodat bezoekers en werknemers hier graag vertoeven. De omgeving maakt indruk en dat straalt af op het imago van ons bedrijf.”

Welke toppers kunnen we hier nog tegen het lijf lopen?

“De campus zit natuurlijk vol met interessante bedrijven, maar als je de kans ziet om eens binnen te springen bij Epihunter moet je dat zeker eens doen. Ze helpen mensen met epilepsie om met behulp van data-analyse grip te krijgen op de aandoening. Heel mooie start-up, als je het ons vraagt. Nog een topper is Erbacom. Ze zorgen voor supersnel internet, en dat kan iedereen goed gebruiken.”

Worden er met andere bewoners ook bestelbonnen en facturen uitgewisseld?

“Zeker. Naast Erbacom doen we zaken met diverse andere bedrijven. Zo gebruiken we de testen van Thalento voor assessments , maakt Atrado onze vertalingen en zorgt To The Point Events voor de beleving op onze events en marketingacties. Zoals goede buren dat doen, hanteren we een gun-factor naar de andere bewoners van Corda Campus.”

Waar liggen de uitdagingen voor Corda om nog een versnelling hoger te schakelen?

“De campus kan zeker een rol spelen in de zoektocht naar goede medewerkers. Toch een probleem waar heel veel bedrijven hier mee kampen. Waar wij van dromen is een initiatief om meer toptalent aan te trekken uit naburige regio’s, zoals Nederland, Duitsland en Wallonië. Het zou ook fantastisch zijn als hier meer studenten kunnen warm gemaakt worden voor een technisch beroep. Dat zou een enorme steun zijn voor de groei van alle ondernemingen hier.”

Groeien betekent meer mensen aanwerven. En dus harder vechten voor een parkeerplaats…

“Met de bouw van de nieuwe kantoren is de parkeerproblematiek al goed aangepakt. Toch moeten we erover waken dat bij verdere uitbreiding de mobiliteit in goede banen wordt geleid. Je mag geen verstikkend gevoel krijgen als je hier rondloopt of ’s middags een hapje gaat eten. Maar de mensen van Corda zijn slim genoeg om te weten hoe ze de infrastructuur kunnen schalen in verhouding tot de drukte.”

Wat zou je campusdirecteur Raf Degens nog influisteren als hij zijn plannen voor de campus 2.0 uittekent?

“Het conferentiecentrum mag nog wat groter, en ook de horecafaciliteiten kunnen nog uitgebreider. Een kleine supermarkt, misschien? En andere comfortdiensten en ‘nice to have’s’, zoals een stomerij, carwash en fitness….”

Stel dat je de campus met een grote kraan kunt opheffen. Waar mogen ze alles terug neerpoten?

“Doe dan maar in Houston, waar we een kantoor hebben. De voordelen van het ecosysteem zoals het in Hasselt is gecreëerd, zouden daar sterk gewaardeerd worden. De meeste dromen zijn bedrog, maar je weet maar nooit…”