Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Corda Connect 59: Gevers

07 december 2023

“Een Corda Campus in Alicante, dat zie ik nog wel zitten”

Bang dat jouw idee plots opduikt bij een concurrent of er in China haast identieke kopieën van jouw product op de markt komen? Dan moet je zeker eens passeren bij Gevers, het adviesbureau dat je op weg helpt om innovaties wettelijk te beschermen. Managing Partner Bram Dejan en zijn team zijn intussen gevestigde waarden op Corda Campus. “Nog meer groen tussen de gebouwen, dat zou helemaal top zijn”, zegt hij.

Als gevers van antwoorden, hier komt de eerste vraag: Wat geven jullie precies aan de klanten?

“Wij zijn dag in en dag uit bezig met innovaties van onze cliënten en dan voornamelijk met de bescherming ervan. Intellectuele eigendom is onze specialisatie en dit kan ruim beschouwd worden: merken, octrooien, auteursrechten, modellen,… noem maar op. We geven advies over de creatie van deze rechten, over de bescherming ervan tot contractuele afspraken die hierover kunnen gemaakt worden.”

Een bezoeker die jullie advies wil krijgen, waar kan die Gevers vinden?

“Vanop de bezoekersparking kan je via de receptie van Corda 1 (waar ook Het Cordaat is) naar de tweede verdieping gaan. In de buurt van SBB en Passwerk zal je het kantoor van Gevers eenvoudig kunnen vinden.”

Het is al eventjes geleden, maar weet je nog waarom jullie destijd voor Corda als vestigingsplaats hebben gekozen?

“Zeker. In de eerste plaats omwille van het moderne, vooruitstrevende karakter. Hier bevinden zich groeibedrijven die de nodige dynamiek aan de dag leggen. En verder spreekt de community-vorming ons sterk aan. We zijn een dienstenorganisatie, die zich thuisvoelt in een netwerk van ondernemende mensen. De ontmoetingen, activiteiten en faciliteiten zijn ons op het lijf geschreven.”

Dus: er is veel interactie met de andere Corda-bewoners?

“Ja, uiteraard in de eerste plaats met de klanten die we hier bedienen. Maar ook andere partijen lopen we regelmatig tegen het lijf. Er liggen nog veel opportuniteiten in het uitbreiden van de community. Nog meer initiatieven om bedrijven dichter bij elkaar te brengen, juichen we vast en zeker toe.”

Een specifiek bedrijf waar je zeker eens zou willen mee kennismaken?

“Zeker. Ken je Magic Leap? Ze zijn pionier in alles wat met augmented reality te maken heeft, dus heel toekomstgericht. Dat lijkt me een heel interessant topic om eens over door te bomen.”

Is de campus nu vol genoeg, of zijn er nog faciliteiten die je mist?

“Ik kijk uit naar de realisatie van de Corda Arena, wat zeker een meerwaarde voor de campus zal betekenen. Intussen komen er stapsgewijs extra faciliteiten bij, zoals de veelheid aan elektrische laadpalen. Als ik toch een suggestie mag doen: meer groen zou de sfeer en beleving nog een flinke boost kunnen geven.”

Op welke locatie in de wereld mogen ze van jou een nieuwe Corda Campus bouwen?

“Neem dan maar Alicante. Het weer is daar doorgaans nog een tikkeltje beter…”