Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

CORDA CONNECT: DQS BELGIUM

05 januari 2022

“Pitch-events zijn leuk om bedrijven te leren kennen”

Een coronacertificaat kan je er niet krijgen, maar zowat alle andere certificeringen rollen bij DQS Belgium vlot over de toonbank. Het internationale bureau heeft een vaste stek op Corda Campus en zet van daar uit een dienstverlening op naar heel België en Nederland. “De leukste activiteit op de campus vinden wij de pitch-events van de Corda Incubator”, zegt zaakvoerder Annemie Valkeneers.

We nemen aan dat de Q in jullie naam staat voor Quality?

“Inderdaad, DQS is een internationaal agentschap dat vooral audits en certificeringen doet naar standaarden rond kwaliteit, milieu, veiligheid, enzovoort. De meest gekende normen zijn ISO 9001, ISO 27001 of ISO 14001, maar daarnaast reiken we nog een 120-tal andere certificaten uit na een positieve evaluatie. Een hele boterham dus.”

Waar op de campus kunnen we jullie tegen het lijf lopen?

“Ons kantoor is gevestigd in Corda-A, in de Corda Incubator. Een hele dynamische omgeving waarin zich tal van interessante groeibedrijven bevinden. We voelen ons thuis in dit ondernemende biotoop.”

Hoe lang hebben jullie nagedacht over de vestiging op deze locatie?

“Die keuze was redelijk evident. We wonen zelf in Zonhoven, dus is het handig om vlakbij zo’n concentratie van ondernemerschap te beleven. De positieve sfeer die we hier ervaren is de belangrijkste reden om onze activiteiten vanuit Corda Campus te ontplooien.”

Zijn uit de ontmoetingen al interessante partnerships voortgevloeid?

“Jazeker. Zo hebben we Start-it@KBC leren kennen en zijn we partner van hen geworden. Met heel wat andere buren moeten de contacten nog geïntensifieerd worden. We zijn hier ingetrokken in volle coronacrisis, wat maakt dat niet iedereen massaal en op dezelfde momenten op de campus aanwezig is. Maar van zodra de bedrijvigheid opnieuw toeneemt, zullen we zeker van de netwerkmomenten gebruik maken om opportuniteiten te ontdekken.”

Zijn er bedrijven die op jullie wish-list voor kennismaking staan?

“Er zijn er veel, maar om er enkele te noemen: Cegeka en Ugentec zijn types van ondernemingen waar we zeker een meerwaarde voor kunnen betekenen als certificeringspartner. Stijn Bijnens en Wouter Uten: de koffie staat klaar!”

Hebben jullie ondanks de coronaperikelen al van de Corda-diensten gebruik gemaakt?

“Ja, we boeken vaak vergaderzalen in. We zijn ook graag aanwezig op activiteiten die er op de campus georganiseerd worden, ook al staan die momenteel nog op een laag pitje omwille van corona. Om een voorbeeld te geven: de pitch-events van Corda Incubator vinden we leuk. Het is een laagdrempelige manier om nieuwe contacten te leggen.”

Zit er nog rek op de infrastructuur van de campus?

“Ja, er is best nog veel ruimte beschikbaar om aanvullende dienstverlening op te zetten. Een kleine supermarkt, liefst met een postpunt, zou bijvoorbeeld wel handig zijn. Toch vinden we dat er ook aandacht moet blijven voor de open ruimte, want dat is onderdeel van de charme die dit campusconcept biedt.”

Nog suggesties voor campusdirecteur Raf Degens?

“Er worden best veel initiatieven genomen rond elektrische mobiliteit, dus hopen we dat het aanbod van laadinfrastructuur de stijgende vraag zal volgen. Misschien valt het te overwegen om een soort valet-systeem op te zetten, zodat de laadbeurten efficiënt verlopen voor de voertuigen van zoveel mogelijk Corda-bewoners.”

Tot slot: waar mag van jullie een kopie van Corda Campus worden gebouwd?

“Doe dan maar Nederland, omdat dit ook tot ons werkdomein behoort. Een tweede uitvalsbasis in de buurt van ons cliënteel over de grens: waarom niet?!”