Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Corda Connect: Cleardropz

18 mei 2021

“Brainstormen en sparren met andere ondernemers is de key to succes”

Wat doet een gastheer die in de horeca actief is op momenten dat corona alle deuren potdicht houdt? Hij start een eigen onderneming met een innovatief product, vestigt zich op Corda Campus en gaat van daaruit de wereld veroveren. Dat is kort samengevat het spectaculaire parcours dat Lennert Holsteens met zijn bedrijf Cleardropz het afgelopen jaar heeft afgelegd.

Cleardropz heeft op het eerste zicht niet direct iets met de horeca te maken?

“Klopt. Ik ben altijd nieuwsgierig naar opportuniteiten op zakelijk vlak, en was op zoek naar een oplossing om aangedampte brilglazen te vermijden. Zo ben ik uitgekomen bij een spectaculair product dat zelfs bij het dragen van een mondmasker vermijdt dat je een wazig zicht krijgt. Cleardropz werkt trouwens ook tegen het aandampen van andere oppervlaktes, zodat je de slogan ‘Defog Your Vision’ zowel privé, tijdens het sporten of op het werk kunt waarmaken.”

Je intrede bij de start-ups is niet onopgemerkt voorbijgegaan…

“Ik heb inderdaad veel ‘airplay’ gekregen in de media en werd gekozen om deel te nemen aan het acceleratorprogramma start-it@KBC. Dat ik uit 400 inschrijvingen uiteindelijk als 1 van de 3 Limburgse start-ups van de editie 2021 ben geselecteerd, maakt me trots en dankbaar.”

Je bent nu dus officieel een eilandbewoner?

“Ja, wie meedoet aan start-it@KBC komt terecht op het eiland in Corda-A. Ik geef er mijn ogen goed de kost. Dat ik ben omringd door zovele interessante bedrijven, elk met hun eigen verhaal, is een grote meerwaarde voor mij. Corda Campus is toch het walhalla voor start- en scale-ups die iets willen leren van hun omgeving. Dat we iets kunnen opsteken van elkaar én van de gevestigde waarden die zich hier bevinden, is een belangrijke troef om sneller te kunnen groeien. Het potentiëel om zaken te doen, ligt helemaal binnen handbereik. The Power of Network Marketing, zo noem ik het.”

Met wie zou je eerst aan tafel willen schuiven om van gedachten te wisselen?

“LRM, Voka, LSU en POM zijn in mijn ogen pioneers van het Limburgse ondernemerschap. Het is met zo’n instanties dat ik hier heel graag eens mee wil brainstormen en sparren om te kijken wat we toekomstgericht kunnen betekenen voor elkaar. Die informele uitwisseling van ideeën en visies, dat is voor mij the key to succes.”

Heb je gezien de beperkingen door corona al wat contacten kunnen leggen?

“Zeker. Ik probeer zoveel mogelijk actief te zijn en deel te nemen waar ik kan! Ik wil elke dag bijleren en het beste uit mezelf halen. De mogelijkheden die aangeboden worden zijn van onschatbare waarde. Ik hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat ik hier nog lang op Corda Campus kan blijven aangezien het voor mij een meerwaarde van de hoogste klasse biedt. Corda is here to stay and so am I.”

Als ik het goed begrepen heb, ben je hier vlakbij opgegroeid?

“Ja, ik kom uit de Banneuxwijk, en heb dus doorheen de jaren de campus enorm zien groeien. Het is fantastisch om te zien hoe die machtige en prachtige gebouwen als paddenstoelen uit de grond schieten. Dat ik hier nu zelf een kantoor heb, overtreft mijn wildste dromen. Ik ben echt fier om deel uit te maken van deze eyecatcher, die voor mij het symbool is van de bedrijvigheid in Limburg. En met de aangekondigde plannen voor de nieuwe eventlocatie, wordt het alleen maar mooier.”

Zijn er nog faciliteiten die op Corda een plaats mogen krijgen?

“Waar ik denk dat nog nood aan is, is een centrum dat starters en andere ondernemers begeleidt in persoonlijke en financiële ontwikkeling. De ongeletterdheid op dat vlak is nog een groot taboe, maar wel heel belangrijk om stappen te kunnen zetten. Verder denk ik aan een effectenbureau, dat niet zou misstaan op de campus. Misschien kunnen we van daar uit een fonds opzetten met allemaal beloftevolle Limburgse bedrijven. Of de ‘Limcoin’, een coin die specifiek is gelinkt aan Limburg en de Limburgse bedrijvigheid…”

Als je mag wegdromen: in welk land mag Cleardropz een volgende vestiging openen?

“Dan zou ik eerder kiezen voor een land buiten de EU. Mijn filosofie is dat er het meeste mogelijkheden en opportuniteiten zijn in regio’s waar de markt nog onontgonnen is. Onbekend is onbemind, zeggen ze toch? Wel, daar zet ik graag mijn koffers voor klaar!”