Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Braziliaanse kunstenaar steek doorgang van Corda Campus naar station in een kleurrijk, nieuw jasje

01 juli 2024

De Braziliaanse kunstenaar, Thiago Mazzo, steekt momenteel een belangrijke doorgang van Corda Campus richting het station in een nieuw jasje.

De Braziliaanse kunstenaar, Thiago Mazzo, steekt momenteel een belangrijke doorgang van Corda Campus richting het station in een nieuw jasje. Voor het unieke ontwerp op het parkeergebouw werd hij geïnspireerd door de bloemen en planten op de campus. Op die manier sluit het werk naadloos aan bij de look & feel van de campus. Thiago, die in al zjjn werken focust op de lokale natuur, is momenteel aan een wereldtour bezig: hij komt van Barcelona en gaat na zijn stop op Corda Campus naar Parijs. Zijn werken zijn uniek en op elke locatie anders. Een indrukwekkend project dat tot stand komt met financiële steun van de stad Hasselt.

De doorgang tussen het Corda 6 en Corda 7 gebouw wordt dagelijks door honderden Corda bewoners gebruikt om zich naar het parkeergebouw of het station te begeven. Ook voor wie tijdens de middag een wandelingetje maakt over de campus, passeert steevast aan deze kant van de technologiecampus. En daar wordt momenteel hard gewerkt aan artistiek hoogstandje dat de lokale en fauna en flora laat terugkomen in een kleurrijk grafitti werk. De kunstenaar die dit project voor zijn rekening neemt is Thiago Mazza, geboren in 1984 in Belo Horizonte, Brazilië. Hij is afgestudeerd in Grafisch Ontwerp aan de Staatsuniversiteit van Minas Gerais. Als autodidact in de schilderkunst kwam hij in 2010 in contact met graffiti en sindsdien is hij muren aan het beschilderen. Thiago is een van de exponenten van het Braziliaanse hedendaagse muralisme en maakte deel uit van enkele toonaagevedende urban kunstfestivals zoals UpFest (VK), IPAF (Mexico) en CURA (Brazilië). Zijn werk dialogeert met klassieke schilderkunst, straatkunst en hedendaagse kunst. Thiago Mazza brengt de natuur in zich mee, de vindingrijkheid om deze te transformeren en de kunst om ons er naartoe te brengen.

Internationaal talent, lokaal geïnspireerd
Thiago Mazza begon afgelopen week aan het inspirerende werk. Hij verwacht tegen het einde van deze week klaar te zijn. “Wij vinden het belangrijk om zowel lokaal als internationaal talent een plaats te geven op onze campus. De samenwerking met deze Braziliaanse artiest is een mooi voorbeeld hiervan: hij gaat zijn internationale visie combineren met inspiratie van de lokale fauna en flora die op onze campus aanwezig is. Op die manier krijg je een werk dat lokaal geïnspireerd is maar wel internationale allures heeft en helemaal Corda uitstraalt. Bovendien krijgt onze campus er zo een prachtig kunstwerk bij dat de doorgang in de richting naar het station helemaal zal opfleuren”

Cultuur is de ideale verbinder           
Dit project komt tot stand met financiële steun van de stad Hasselt. “Cultuur is een ideale verbinder. Tussen mensen, maar ook tussen stadsdelen. Met dit werk leggen we de laatste hand aan een street art link tussen het stadscentrum en de Corda Campus. Van de mouttoren over de QR-code op de Quartes-site tot het werk dat we nog maar pas lieten plaatsen op oc De Hazelaar kan je nu een veelvoud aan werken en stijlen ontdekken. Met de volkstuintjes vlakbij past dit werk van Thiago Mazzo alvast perfect in de omgeving.”