Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Bouw hypermoderne Corda Arena op Corda Campus gestart

30 maart 2024

Hasseltse bedrijvencampus krijgt grootste digitale belevingsarena van het vasteland

VIDEO’S:

Aftermovie: eerste steenlegging Corda Arena

Welcome to the Corda Arena | Inside the Corda Arena | Event at the Corda Arena

Op de Hasseltse Corda Campus werd vandaag door de Vlaamse minister van Toerisme het startschot gegeven voor de bouw van de hoogtechnologische Corda Arena. Deze hypermoderne arena wordt met zijn 10.000 m² de eerste hoogtechnologische arena van het Europese vasteland. Met een modulaire indeling zorgt de Corda Arena voor heel wat nieuwe opportuniteiten op vlak van (bedrijfs)events en internationale congressen. De opening van deze toonaangevende arena staat gepland in september 2025.

Op Corda Campus, de innovatieve bedrijvencampus in Hasselt, werd vandaag de eerste steen gelegd van de hypermoderne digitale Corda Arena. Deze arena wordt een hoogtechnologisch gebouw van 64 meter lang en breed en 24 meter hoog. De Corda Arena wordt uitgerust met de nieuwste technologieën en toepassingen. Het wordt dé ideale locatie voor grote (inter)nationale events. “De Corda Arena, een eventlocatie waar beleving centraal zal staan, is uniek in haar soort. Met de komst van deze ultramoderne arena kunnen we state-of-the-art technologie aanbieden in een professioneel en inspirerend kader. Hiermee kunnen we onze regio en Vlaanderen (inter)nationaal op de kaart zetten als belangrijke hotspot op vlak van congrestoerisme en events. We mogen als Limburgers fier zijn op deze investering”, zegt de Vlaams minister van Toerisme.

2025

Vanaf september 2025 is de Corda Arena dé plek bij uitstek om onder andere bedrijfscongressen, productvoorstellingen, technologiebeurzen of academische samenkomsten op een innovatieve manier te laten doorgaan. In totaal kunnen maximum 3750 mensen samen een event of spektakel bijwonen, maar door middel van de nieuwste streamingsdiensten en het gebruik van avatars kunnen duizenden mensen tegelijk op een virtuele manier de events in de arena live bijwonen. Een half voetbalveld groot, gevuld met de nieuwste technologieën en toepassingen waardoor elk event dat je in in de Corda Arena bijwoont het toppunt van beleving vormt.  De Corda Arena brengt de opera-ervaring waarbij je elke beat en beweging door je lijf voelt stromen terug naar de realiteit. Geen tribunes die de arena vullen, maar wel vlakke, open ruimtes die vlot en probleemloos aangepast kunnen worden aan de verreisten van het event en dit telkens met oog op maximale beleving.  Bovendien wordt de Corda Arena zo opgebouwd dat ook kleinere groepen perfect gebruik kunnen maken van de faciliteiten. “Als innovatieve bedrijvencampus waar reeds 5000 mensen in 250 bedrijven dagelijks aan de  slag gaan, zijn nieuwe, vooruitstrevende projecten essentieel om het verschil te maken. Met de Corda Arena willen we nog een stap verder gaan en helemaal klaar zijn voor de nieuwe generatie talent die zijn weg aan het zoeken is. Door in te zetten op ongeziene digitale belevingsmogelijkheden zowel live, digitaal als virtueel, willen we onze leiderspositie versterken en onze campus verder internationaal op de kaart zetten”, zegt Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus.

Nieuwe opportuniteiten

De Corda Arena dient gezien te worden als een project op zichzelf. Er werd echter wel bewust gekozen om deze hypermoderne arena naast de reeds succesvolle Corda Campus te bouwen omwille van het wederzijds versterkende effect. De kapitaalinvestering wordt vandaag geraamd op 43 miljoen euro. Een derde van dit bedrag komt uit de investering van Toerisme Vlaanderen. Ongeveer 20 procent van het totale bedrag zal geïnvesteerd worden in technologie en digitale uitrusting van het gebouw. Er zal ook een jaarlijks investeringsbudget voorzien worden om de uitrusting en inrichting van het gebouw steeds state-of-the art te houden. “Corda Campus is een investeringsproject van LRM en één van de grootste bedrijvencampussen van Europa. Om succesvol te blijven, is het belangrijk om in te zetten op nieuwe diensten en opportuniteiten die bedrijven in Limburg kunnen helpen om te groeien en zich verder te ontwikkelen. De komst van de Corda Arena kan heel wat nieuwe deuren openen voor bedrijven in Limburg: denk aan nieuwe samenwerkingen of de ontwikkeling van nieuwe diensten of producten door het gebruik van de nieuwste technologieën die in de Corda Arena aanwezig zijn. We zijn fier dat we hier vanuit LRM een rol in kunnen spelen”, zegt Tom Vanham, algemeen directeur LRM.

Nieuwe economische activiteit

Deze high level arena opent de deuren voor heel wat nieuwe type events: zowel grote productlanceringen, wedstrijden van niche sporten zoals padel of schaken, maar ook technologiebeurzen, zakelijke congressen of een stukje entertainment zoals tv-opnames, krijgen een plek in de gloednieuwe Corda Arena. “Met de komst van de Corda Arena verbreden we onze blik op de wereld en treden we buiten onze eigen provincie- en landsgrenzen. We zetten Corda Campus en Limburg hiermee internationaal op de kaart. Iets wat zorgt voor nieuwe economische activiteit in onze provincie en wat onze aantrekkelijkheid voor bedrijven en samenwerkingen alleen maar vergroot”, zegt Mark Maesen voorzitter LRM.

De werken duren ongeveer anderhalf jaar. Dan volgt er een testperiode waarin er geëxperimenteerd wordt met de nieuwste toepassingen en mogelijkheden. De heer Steven Vandeput, burgemeester van stad Hasselt, is enthousiast over de bouw van de Corda Arena. “Als stadsbestuur willen we ons verder profileren binnen het evenementen– en zakentoerisme. Dit project past perfect binnen deze strategie. We kijken er alvast naar uit om de deuren in 2025 te openen.”

De Corda Arena wordt gerealiseerd door een consortium van gerenommeerde bedrijven met lokale, nationale en internationale faam en ervaring. Het designteam omvat enerzijds het bureau Populous uit London, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van toonaangevende digitale arena’s. Zo behoort het tot de verbeelding sprekende project, The Sphere’ in Las Vegas, ook tot hun portfolio. Zij worden ontwerpend en uitvoerend bijgestaan door de architecten van het Hasseltse UAU Collectiv en Creneau International voor het interieurontwerp. Het bouwteam wordt gevormd door en met het consortium Vanhout-BESIX, versterkt met Sweco als studiebureau. Het digitale luik wordt uitgewerkt door Axians samen met de Leuvense wereldspeler PRG. Zij werken op hun beurt ook weer samen met internationale topspelers zoals LG, maar ook met partijen met locale roots zoals Painting With Light, Barco, Luminex of Audac.

Klik hier voor de website van de Corda Arena