Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

BOND Mobility verwerft e-motionlabs en versterkt de technologie achter zijn eersteklas, smart e-bike sharing

08 juni 2020

Hasselt, 11 juni 2020

BOND Mobility, de toonaangevende premium micromobiliteit operator, heeft e-motionlabs overgenomen – een smart technologiebedrijf dat grensverleggende connectiviteitsoplossingen ontwikkelt voor de micromobiliteit met licht elektrische voertuigen – om zijn technologische prestaties en productiecapaciteit te versterken. BOND Mobility zal het technologieplatform en de activiteiten van e-motionlabs integreren om haar klantgerichte en datagedreven aanbod te versterken.

Cédric Langer richtte in 2015 e-motionlabs op dat een vloot van e-bikes in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland opbouwde en exploiteerde onder het merk KINGO. Sinds 2018 richt het bedrijf zich op IoT connectiviteitstechnologie voor licht elektrische voertuigen en speelt het zo in op de behoeften van OEM’s van e-bikes en vlootbeheerders voor micromobiliteit.

BOND Mobility is een premium e-bike sharing operator, opgericht in Zwitserland door Raoul Stöckle, Corrine Vogel, Nick Müller en Horace Dediu. BOND Mobility beschikt over e-bikes die een snelheid en actieradius bereiken die weliswaar vergelijkbaar zijn met auto’s en het openbaar vervoer maar tegelijkertijd een actief, koolstofarm mobiliteitsalternatief bieden aan stedelijke gemeenschappen.

De overname versterkt BOND Mobility als een full-stack technologiebedrijf met expertise over slimme ontwerp, ontwikkeling en connectiviteit van licht elektrische voertuigen bovenop de allerbeste operationele excellentie en premium positionering voor consumenten.

Raoul Stöckle, CEO van BOND Mobility, over de fusie: “Tijdens deze periode van economische onzekerheid verdubbelen we onze investering in technologie en breiden we op die manier samenwerkingen met onze partners verder uit en verfijnen we onze activiteiten. De afronding van onze overname van de technologie en het talent van emotionlabs droeg bij aan dit engagement.

De technologie van e-motionlabs biedt bedrijven, variërend van autofabrikanten, operatoren en systeemontwerpers, de mogelijkheid om connectiviteit te bieden aan voertuigen met gedeelde toegang via een op maat gemaakte technologiestack gekoppeld aan een krachtige back-end voor fleet management. Het team van e-motionlabs heeft ook een geweldig klantenbestand opgebouwd dat samenwerkingsmogelijkheden biedt voor BOND Mobility.

We kijken er naar uit om Cédric Langer, oprichter en CEO van e-motionlabs, Prabin Joel Jones, COO en het hele e-motionlabs team te verwelkomen om ons team te vervoegen en de verdere ontwikkeling van deze technologie onder het merk BOND Mobility voort te zetten.”

Cédric Langer, CEO van e-motionlabs: “Toen we vijf jaar geleden aan deze uitdaging begonnen, streefden wij ernaar om de belofte van gedeelde micromobiliteit waar te maken. We hebben veel geleerd omdat de industrie zich in alle richtingen snel heeft ontwikkeld, maar nu komen de kennis over onze kerntechnologie en kernactiviteiten bij elkaar. We zijn verheugd om samen met Raoul en zijn team dezelfde visie te delen om de volgende generatie te ontwikkelen van slimme gedeelde micromobiliteit.”

Over BOND Mobility

BOND is ’s werelds eerste stationloze e-bike sharing operator. BOND Mobility biedt premium e-bikes ontworpen in Zwitserland/Verenigde staten die tot 45 km/u gaan. BOND, opgericht in 2016 met hoofdkantoor in Zürich, Zwitserland en Palo Alto, Californië, is momenteel actief in Zürich, Zug, Bern, München en Helsinki en zal snel nieuwe steden benaderen. Volgens RED Herring TOP 100 is BOND een van Europa’s snelst groeiende tech-startups in 2020.

De 60+ werknemers van het bedrijf creëren stedelijke vrijheid voor gezonde en duurzame gemeenschappen. Van BOND is wetenschappelijk bewezen dat het autoritten vervangt en het openbaar vervoer aanvult waardoor de volksgezondheid toeneemt en de vervuiling afneemt.

Met behulp van zijn eigen soft- en hardware biedt BOND Mobility full-stack diensten aan een steeds groter aantal particuliere klanten en talrijke B2B-partners (bijv. Google, Siemens, ETH Zürich, enz.). Een uniek op AI gebaseerd vlootbeheersysteem en slimme incentives voor gebruikers voor het herverdelen van de vloot zijn sleutelelementen voor het bereiken van operationele winstgevendheid en het stimuleren van uitzonderlijke gebruikerstevredenheid.

Ga voor meer informatie naar www.bond.info.

Over e-motionlabs

e-motionlabs is een start-up voor mobiliteitstechnologie in Hasselt, België, die full stack connectiviteitsoplossingen biedt aan operatoren voor micromobiliteit en OEM’s van licht elektrische voertuigen waarmee ze hun voertuigen kunnen verbinden met de cloud.

Het bedrijf dat opgericht werd in 2015, startte haar activiteiten als een toeristisch e-bike sharing bedrijf dat geconnecteerde en gedeelde e-bikes produceerde onder de merknaam KINGO, beschikbaar in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. De verticaal geïntegreerde full stack oplossing omvatte ook een slimme tablet geconnecteerd met de e
bike voor slimme routebepaling, het ontdekken van bezienswaardigheden en het bijhouden van ritten.

Dankzij de kennis die werd opgedaan in het beheren van een gedeelde vloot van intern gebouwde geconnecteerde e-bikes, heeft e-motionlabs in 2018 hun connectiviteitsoplossing beschikbaar gemaakt voor gedeelde mobiliteit en OEM-klanten. Het bedrijf heeft nu een sterk klantenbestand opgebouwd in Europa en de VS in de verschillende bedrijfssegmenten en focust voornamelijk op Vehicle Intelligence, Customer Experience en Rider Safety.

Ga voor meer informatie naar www.e-motionlabs.co

Perscontacten

e-motionlabs: press@e-motionlabs.co

BOND Mobility: press@bond.info