Corda Campus is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine Crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

Nieuwsbrief!

Ontvang onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Nieuwsbrief!

Corda Repair Corner

27 januari 2023

'Corda Repair Corner' is elke eerste dinsdag van de maand open van 11 tot 13 uur. Je vindt ze in het onthaal van Corda 5.

07 februari 2023 11:00 - 13:00
07 februari 2023 11:00 - 13:00

De Hasseltse Corda Campus staat bekend als geboorteplaats van heel wat slimme oplossingen. Met de opening van ‘Corda Repair Corner’ voegen stad Hasselt, Corda Campus en  de Hasseltse repair cafés nog een straffe uitvinding aan het lijstje toe. Corda Repair Corner brengt vrijwilligers van de repair cafés, medewerkers van maatwerkbedrijf Bewel en Decathlon samen om allerlei gebruiksvoorwerpen een langer leven te geven.

Corda Repair Corner is het eerste ‘hybride herstelpunt’ in Hasselt. Zowel vrijwillige als professionele herstellers steken er de handen uit de mouwen om spullen een langer leven te geven. Dankzij deze unieke samenwerking is er een uitgebreid gamma aan hersteldiensten. Bezoekers kunnen er niet alleen terecht met elektrische apparaten maar ook met kledij, of fietsen.

“Hasselt beschikt over een ruim aanbod van herstelinitiatieven. Denk maar onze repair cafés, projecten als ‘Repair Teens’ en bedrijven of organisaties die specifieke producten herstellen. Voor het eerst brengen we verschillende van hen nu op een locatie samen. De keuze voor Corda is niet toevallig. Hier werken duizenden mensen waardoor er meteen heel veel potentiële gebruikers zijn. Als blijkt dat dit initiatief succesvol is, willen we dit uitrollen op andere locaties met een groot publiek. Op die manier geven we verder een duw aan een circulaire maatschappij maar ook aan de (sociale) economie”, zegt schepen voor Circulaire Economie Nele Kelchtermans.

DNA van Corda

Algemeen directeur van Corda Campus Raf Degens is tevreden met de bijzondere toevoeging aan de technologiecampus. “Het concept van duurzaamheid en circulariteit zijn begrippen waar we op Corda veel aandacht aan geven”, zegt Degens. “We merken dat de vele jonge mensen die hier werken, daar ook heel bewust mee bezig zijn. Vandaar dus dat we graag dit mooie initiatief mee omarmen. Soms kan je mits een kleine kost of met beperkte moeite een product of voorwerp nieuw leven inblazen. Als we dit dan ook nog kunnen bereiken door een samenwerking met verschillende partners, zowel professioneel als vrijwilligers, dan zetten we onze schouders graag mee onder dit proefproject.”